Rata medie la creditele noi acordate în lei a constituit 7,8% în luna august

În luna august, creditele noi acordate au constituit 2 621,1 milioane de lei, în creștere cu 0,5% față de luna august 2019. Ponderea creditelor acordate în moneda națională a constituit peste 74%. Rata medie la creditele noi acordate în moneda națională a constituit 7,8%, iar la cele în valută – 4,19%, transmite IPN.

Din perspectiva termenelor creditelor acordate, cele mai atractive au fost creditele cu termene de la doi până la cinci ani. Din totalul creditelor, 51,6% au fost acordate anume pentru astfel de termene.

Rata medie la creditele acordate în moneda națională s-a micșorat cu 0,21 puncte procentuale, comparativ cu luna precedentă. Persoanelor fizice le-au fost acordate credite cu o rată medie de 7,05%, persoanelor juridice – cu o rată de 8,35%, iar persoanelor fizice care practică activitate – cu o rată de 9,13%.

Rata medie la creditele acordate în valută s-a majorat cu 0,11 puncte procentuale, comparativ cu luna iulie 2020. Persoanelor fizice le-au fost acordate credite cu o rată medie de 5,61%, persoanelor juridice – cu o rată de 4,18%, iar persoanelor fizice care practică activitate – cu o rată de 5,52%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.