Rata de vaccinare anti-COVID-19 în capitală se apropie de recomandările OMS

Rata de vaccinare anti-COVID-19 în municipiul Chișinău este de 60-65%, luând în calcul și persoanele imunizate peste hotarele țării, în special în România. Astfel, Chișinăul  este aproape de rata de vaccinare de 70%, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru formarea imunității colective, „dar trebuie să depunem eforturi consolidate pentru a informa și sensibiliza populația în beneficiul imunizării”, a declarat primarul Ion Ceban, la ședința operativă a serviciilor municipale. Luând în calcul doar persoanele imunizate în țară, rata de vaccinare în Chișinău este de 46%, transmite IPN.

Specialiștii din capitală atestă o descreștere în intensitate a valului de infectări provocat de varianta Omicron a virusului, iar în legătură cu aceasta, mai multe secții COVID-19 din capitală au fost închise. Săptămâna trecută, la Spitalul Municipal pentru Copii V. Ignatenco au fost închise patru din cele cinci secții COVID-19 deschise mai devreme. La Spitalul Sfânta Treime și-au sistat activitatea patru secții COVID-19 pentru adulți. La Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie a fost închisă o secție.

Deși numărul pacienților spitalizați în secții COVID-19 este în scădere, rămân a fi aglomerate secțiile de terapie intensivă. Majoritatea pacienților care au ajuns la reanimare suferă și de alte maladii și nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.