Rata de promovare a BAC-ului a crescut

Ca rezultat al examinării contestațiilor depuse între 26-28 iunie, rata de promovare a bacalaureatului a crescut cu 0,85 puncte procentuale față de rezultatele preliminare anunțate pe 26 iunie și constituie 68,77%.

Față de anul trecut, rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut cu cinci puncte procentuale, transmite IPN citând un comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

După anunțarea rezultatelor preliminare au fost depuse 9812 contestații, circa 15,44% din numărul total de lucrări. Cele mai multe au fost depuse la limba și literatura română – 2540.

Ca rezultat al examinării contestațiilor, au fost majorate 2272 de note. Este în creștere și media obținută de absolvenți. Numărul absolvenților cu nota medie mai mare sau egală cu 7 este de 6021.

2526 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 8, iar 595 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 9. Optsprezece candidați au nota medie 10, în comparație cu 6 în 2018.

La sesiunea de bacalaureat 2019 au fost admiși 17 mii de candidați. Peste zece mii sunt candidați din licee, ceilalți – din colegii și centre de excelență, din universități sau restanțieri din sesiunile anterioare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.