Răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea mea anterioară, Vlad Plahotniuc

Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, susține că „răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea sa anterioară că președintele Dodon va impune jocul său personal, „va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească și va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale”. De asemenea, va reorienta vectorul geopolitic al țării dinspre Occident spre Rusia. „Miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o capcană pentru blocul ACUM, a fost o miză pro-rusească”, susține fostul lider al PDM, transmite IPN.

„După căderea Guvernului Sandu, Moldova nu mai are nicio șansă să urmeze, ca altădată, un traseu euro-atlantic de dezvoltare, orientarea fermă pro-europeană din ultimii ani este în prezent grav compromisă, iar vina pentru acest dezastru geopolitic aparține și liderilor blocului ACUM”, menționează Vlad Plahotniuc într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, „lipsa de flexibilitate, lipsa de strategie, inclusiv nedorința lor de a dialoga și dușmănia față de democrați i-a aruncat pe liderii blocului ACUM în brațele socialiștilor și i-a dus pe o cale greșită, cu consecințe grave pentru țară, mai întâi de toate”.

„Într-un final, vedem astăzi că liderii ACUM au ajuns la covata spartă, iar Republica Moldova și-a pierdut, într-un timp record, profilul geopolitic pro-european. E regretabil că a existat o conjunctură politică și psihologică, prin care în aceste procese au fost implicați și democrații. În situația care s-a creat în ultimele luni, de represalii crunte împotriva Partidului Democrat, de dosare penale intentate abuziv, într-o atmosferă de ură, hărțuire și vânătoare de vrăjitoare la care au fost supuși membrii PDM, mai ales din partea blocului ACUM, democrații au votat demiterea Guvernului Sandu dintr-un reflex de autoapărare, ca o reacție de revoltă firească”, susține fostul lider al PDM.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, trebuie de gândit dacă mai poate fi salvat vectorul pro-occidental al țării și de cât efort, de cât caracter este nevoie pentru această performanță politică în actualele condiții. „Deputații PDM reprezintă unica și ultima redută politică prin care este garantată păstrarea Acordului de Asociere cu UE și tot PDM este formațiunea care poate condiționa și asigura în perspectivă restabilirea vectorului euro-atlantic al Republicii Moldova”, menționează Vlad Plahotniuc.

În Republica Moldova, Vlad Plahotniuc este cercetat într-un dosar pentru spălare de bani, fiind dat în urmărire internațională și interstatală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.