Purtătoarea de cuvânt a Institutului Oncologic, suspendată din funcție pentru comunicare cu presa

Purtătoarea de cuvânt a Institutului Oncologic, Rodica Tomașenco, afirmă că a fost suspendată din funcție, pentru că a făcut declarații la un post de televiziune, în care a spus că, asemeni unei tumori, cancerul corupției trebuie extirpat din sistemul medical. Despre aceasta Rodica Tomașenco a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook, în care se adresează ministrei sănătății, Ala Nemerenco, să se implice în soluționarea acestui caz, transmite IPN.

Potrivit Rodicăi Tomașenco, declarația i-a fost solicitată de telejurnaliști în contextul în care un șef de secție de la Institutul Oncologic a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție. Medicul a fost denunțat de către un pacient, care a spus că șeful de secție ar fi pretins de la el 2 mii de euro pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil și a urgenta începerea tratamentului oncologic.

Rodica Tomașenco afirmă că la moment la Institutul Oncologic se duce „o luptă aprigă contra angajaților, care nu au fost de acord cu politicile manageriale a dnei Catrinici”, astfel că „urmașii (Larisei Catrinici – n.red) sunt în instituție bine mersi. Și neamurile tot”.

„Și mai vreau să Vă aduc respectuos la cunoștință faptul că se luptă cu corupția delicat, nu se dorește o finalitate a cazului de corupție, care îl vizează pe un șef de secție, lucru demonstrat de CNA. În calitatea mea de specialist în cadrul Serviciului relații cu publicul și mass-media nu pot limita accesul la informație a mass-media. Ar fi nedrept. Lucrez într-o instituție publică. Ca să fie clar: am fost suspendată din funcție pentru declarații, în care spun, că asemeni unei tumori, cancerul corupției trebuie extirpat din sistemul medical”, menționează Rodica Tomașenco în postarea sa pe Facebook.

Ea cere ministrei sănătății să-i acorde posibilitatea de a demonstra faptul că nu are dosare penale și că nu este colaboraționistă cu mita.

„Dumneavoastră, în calitate de ministru al sănătății sunteți nevoită să participați la emisiuni televizate sau să acordați interviuri, chiar dacă nu Vă este deloc ușor să o faceți. Mi-am învățat copiii să fie justițiari, și eu ce fac acum? Dreptatea mă face să îmi dau demisia? Asta se vrea? Nu am spete, vreau să se facă dreptate, și, probabil, acest lucru, deranjează foarte mult. Cum să mă uit în ochii copiilor mei? ”, se adresează Rodica Tomașenco ministrei sănătății, Ala Nemerenco.

La 18 februarie curent instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 20 de zile pe numele șefului unei secții din cadrul Institutului Oncologic, după ce a fost denunțat că ar fi pretins mită 2 mii de euro. Centrul Național Anticorupție precizează că, între timp, împotrivita medicului a mai fost depus un denunț.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.