Purtarea măștii în spațiile publice deschise devine obligatorie în Chișinău

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, pentru toate categoriile de persoane. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public. Masca trebuie să acopere gura și nasul. Restricțiile au fost aprobate de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, în ședința de vineri, 20 noiembrie, transmite IPN.

Comisiile intersectoriale, în comun cu Direcția de poliție a municipiului Chișinău și Centrul de Sănătate Publică Chișinău, vor controla inopinat piețele, magazinele, centrele comerciale, restaurantele, sălile de sport etc. pentru a vedea dacă se respectă măsurile de sănătate publică precum: termometria corectă a vizitatorilor, purtarea măștilor de protecție, respectarea distanței fizice, disponibilitatea dezinfectanților.

De asemenea, administrația publică locală va organiza consultări cu reprezentanții HoReCa din capitală, în scopul aprobării deciziilor raționale, în contextul creșterii ratei de infectare a populației cu coronavirus.

Comisia mai recomandă instituțiilor publice municipale și celor de drept privat să implementeze un orar gradual de muncă pentru angajați, cu începerea programului de la 7.00, 7.30, 8.00, 8.30 și 9.00.

Nerespectarea măsurilor impuse de autorități constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru tragerea la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.