PUN retrage candidatura lui Vlad Țurcanu la parlamentare și susține un alt candidat

Partidul Unității Naționale retrage candidatura lui Vlad Țurcanu la alegerile parlamentare noi pentru circumscripția 38, Hâncești, și-l va susține necondiționat pe candidatul independent Grigore Cobzac, care ar avea „cele mai mari șanse de a învinge candidații PSRM și PDM”.  Președintele PUN, Octavian Țîcu, a declarat într-o conferință de presă că prin înscrierea în campania electorală a lui Grigore Cobzac „se împlinesc criteriile de meritocrație, cunoaștere a realităților din circumscripție și a autorității la nivel național”, transmite IPN.

La alegerile din 24 februarie pentru circumscripția Hâncești, Grigore Cobzac a obținut peste opt mii de voturi, fiind al doilea rezultat pe circumscripție. Octavian Țîcu a îndemnat toți susținători PUN din această circumscripție să voteze pentru Grigore Cobzac la alegerile din 15 martie și să ofere astfel „un mandat de parlamentar cu viziuni pro-europene și românești”.

Prim-vicepreședintele PUN, Vlad Țurcanu, a remarcat că decizia PUN este o încercare de a stabili o modalitate de lucru în echipă cu concurenții de pe aceeași parte a eșichierului politic”. Potrivit lui Țurcanu, Grigore Cobzac este în măsură și în drept să ia mandatul de deputat. „Nu plecăm nicăieri, nu ne retragem din această campanie electorală, doar că îl vom susține pe Grigore Cobzac”, a declarat Vlad Țurcanu.

Susținerea pentru candidatura lui Grigore Cobzac și-a anunțat-o și Organizația orășenească Hâncești a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 38, municipiul Hâncești a înregistrat opt grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat. Până acum, au fost înregistrați trei candidați. Este vorba de Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM) și Olesea Stamate (PAS). Ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în această circumscripție este 13 februarie 2020.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.