PSRM va susține politica bugetar-fiscală și bugetul pentru 2021 în comisiile permanente

Partidul Socialiștilor a decis să susțină în comisiile permanente proiectele adoptate luni de Guvern: politica bugetar-fiscală, bugetul de stat și al asigurărilor sociale. Subiectul a fost discutat de fracțiunea parlamentară a socialiștilor la o ședință desfășurată astăzi, cu participarea președintelui în exercițiu, Igor Dodon, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii, citat de IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, legile menționate trebuie adoptate până la sfârșitul anului, pentru a fi promulgate și să intre în vigoare din 1 ianuarie 2021. „Ar fi o mare iresponsabilitate față de cetățeni să lăsăm țara fără principalele legi financiar-bugetare. Cu atât mai mult că bugetul de stat prevede majorări de salarii în sistemul bugetar chiar din 1 ianuarie. La fel, sunt prevăzute mai multe îmbunătățiri fiscale, care să ajute la bunăstarea oamenilor, dar și la dezvoltarea afacerilor”, a declarat Igor Dodon.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor mai precizează în comunicat că este gata în continuare să susțină un guvern propus de președintele ales, Maia Sandu, dacă acesta va fi format din oameni profesioniști, iar îndemnul este să înceapă discuțiile cu toate grupurile parlamentare în acest sens.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.