PSRM: Premierul încearcă sa provoace deliberat căderea Guvernului

Premierul Maia Sandu, prin decizia de a desemna personal viitorul procuror general, încearcă să provoace deliberat căderea Guvernului, fiind încă sub emoțiile generate de pierderea alegerilor în Chișinău, dar și fiind în incapacitate de a conduce eficient executivul și a livra rezultate populației. Opinia a fost exprimată de Partidul Socialiștilor, într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Potrivit PSRM, subordonarea politică a Procuraturii Generale, prin desemnarea personală de către premier a viitorului procuror general, este inacceptabilă într-o țară în care se fac eforturi intense pentru reformarea justiției. Socialiștii spun că inițiativa liderului PAS „încalcă flagrant acordul semnat de ACUM cu PSRM, unde era menționat clar că în cadrul reformei justiției se va desfășura selectarea procurorului general prin concurs, de către o comisie, nu de către un politician”.

În timpul apropiat, vor fi convocate fracțiunea parlamentară și Consiliul Republican al PSRM, care vor lua deciziile cuvenite „pentru a nu admite ca țara să fie aruncată în criză totală de unii politicieni iresponsabili și imaturi”, se arată în comunicat.

Guvernul și-a asumat astăzi, 6 noiembrie, răspunderea pentru modificarea Legii procuraturii, astfel că premierul va fi responsabil de preselectarea candidaților la funcția procuror general.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.