PSRM nu va vota amendamentele propuse de democrați de modificare a Constituției

Partidul Socialiștilor consideră că introducerea unui amendament ideologic în Constituție contravine principiilor fundamentale, precum dreptul la alegere, și va înrăutăți și mai mult situația din țară, în condițiile în care societatea este și așa dezbinată, se arată într-o declarație emisă de fracțiune astăzi, 10 octombrie. PSRM susține că se va opune respectivelor amendamente și nu le va vota în Parlament, transmite IPN.

Potrivit PSRM, Constituția trebuie să reflecte interesele întregului popor și nu a unui partid aparte sau a unor politicieni. Socialiștii susțin pe deplin poziția președintelui cu privire la necesitatea promovării unei politici externe echilibrate a statului, inadmisibilitatea adoptării unor astfel de decizii fără participarea poporului.

„Asemenea subiecte se discută fără a fi coordonate cu poporul, practic în ajunul alegerilor parlamentare, după care mulți dintre reprezentanții majorității parlamentare vor trece în arhiva politică”, se menționează în declarația PSRM.

Șeful statului, Igor Dodon, a comentat marți, 9 octombrie, că modificarea Constituției prin introducerea vectorului de integrare europeană este în detrimentul echilibrului din societate și nicicum nu va promulga o asemenea lege.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.