PSRM lansează discuții cu fracțiunile și grupurile parlamentare

Partidul Socialiștilor își reiterează deschiderea pentru dialog și anunță că va contacta, chiar astăzi, toate fracțiunile și grupurile parlamentare, transmite IPN. Potrivit socialiștilor, aprofundarea și prelungirea perioadei în care Moldova se va afla în totală incertitudine doar vor accentua problemele pentru oameni. Toate acestea vin pe un val nou în creștere de pandemie, care lovește puternic țara.

„Sloganurile populiste și cuvintele frumoase, cu puternic iz electoral și pronunțate accentuat în luări de cuvânt în fața camerelor TV, nu ajută la nimic în soluționarea problemelor cetățenilor. Este bine știut că populismul în perioadele de criză doar amplifică loviturile pe care le primesc oamenii simpli, cei la care trebuie să se gândească în mod prioritar politicienii și, în special, demnitarii. Poporul, însă, constată că președintele țării este axat în mod exclusiv pe interese înguste de partid”, precizează un comunicat de presă al formațiunii.

PSRM îi solicită președintelui Maia Sandu „să înceteze imediat atacurile la adresa Curții Constituționale, pentru decizia pronunțată marți, 23 februarie, să înceteze acțiunile de subminare a statului de drept și acțiunile de uzurpare a puterii în stat”.

Decretul președintelui Maia Sandu, prin care în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru a fost desemnată repetat Natalia Gavrilița, a fost declarat neconstituțional. Hotărârea a fost emisă de către Curtea Constituțională, care a admis parțial sesizarea deputaților Partidului Socialiștilor. Curtea a statuat că, pentru a fi respectat articolul 98, alineatul 1 din Constituție, fracțiunile parlamentare și președintele Republicii Moldova trebuie să recurgă la noi consultări. După hotărârea Curții, șefa statului a declarat că poporul este deținătorul real al puterii în stat și el este cel care poate să tranșeze situația creată. Maia Sandu a spus că, la anticipate sau la referendum, oamenii vor decide viitorul lor și al țării.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.