PSRM insistă pe retragerea de către Guvern a proiectului privind angajarea răspunderii

Potrivit Partidului Socialiștilor, unica ieșire din „criza politică” creată după ce Guvernul condus de Maia Sandu și-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii cu privire la procuratură este retragerea proiectului. Deputatul socialist Vasile Bolea a declarat, la un briefing de presă, că, dacă nu va fi retras proiect, la următoarea ședință a Parlamentului va fi examinată moțiunea de cenzură depusă de către socialiști în data de 8 noiembrie, transmite IPN.

Cât privește propunerea premierului, care s-a angajat, odată ce va intra în vigoare, să transmită proiectul la expertizare Comisiei de la Veneția și să nu propună CSP lista scurtă a candidaților la funcția de procuror general atât timp cânt nu există un răspuns al Comisiei,  Vasile Bolea a spus că acest lucru vorbește despre faptul că nu a existat nicio urgență care să justifice angajarea răspunderii Guvernului pentru modificarea Legii cu privire la procuratură.

„Și Constituția țării, și mai multe hotărâri ale Curții Constituționale vorbesc despre un singur lucru – această procedură de angajare a răspunderii Guvernului față de un proiect de lege are la baza sa maxima celeritate și urgența pentru luarea unei decizii”, a spus Vasile Bolea.

Potrivit deputatului, „Comisia de la Veneția nu examinează și nu avizează legi care au intrat în vigoare, dar proiecte de legi care urmează să fie adoptate de către Parlamentele țărilor suverane”. Vasile Bolea a mai spus că Maia Sandu mai are timp să decidă asupra retragerii proiectului pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea. Totodată, a amintit că astăzi, la ora 16.00, va avea loc ședința Biroului Permanent, unde se va decide data următoarei ședințe a Parlamentului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.