PSRM începe colectarea semnăturilor pentru trecerea la stat prezidențial

Partidul Socialiștilor informează că de sâmbătă, 28 octombrie, organizațiile primare de partid încep colectarea semnăturilor pentru trecerea Republicii Moldova la forma prezidențială de guvernare. Când va fi finalizată campania, Consiliul Republican al formațiunii va introduce obiectivul dat în programul electoral al socialiștilor pentru alegerile parlamentare din 2018, transmite IPN.

Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, a spus vineri, 27 octombrie, la o conferință de presă, că trecerea Republicii Moldova la un alt sistem de guvernare este o dorință a majorității cetățenilor moldoveni, care nu mai au încredere în actualele organe de conducere. „S-a întâmplat în acești 7-8 ani un dezastru în conducerea Republicii Moldova. Toate sondajele arată că 70% din cetățenii doresc un stat prezidențial, un președinte puternic”, a spus Zinaida Greceanîi.

Potrivit liderului PSRM, activiștii formațiunii vor tinde să colecteze două milioane de semnături. „Când acest scop va fi atins, vom lua decizia să introducem această propunere a cetățenilor în platforma electorală a partidului cu care vom merge la alegerile parlamentare din 2018”, a spus Zinaida Greceanîi.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea, a remarcat faptul că actuala guvernare nu reprezintă interesele cetățenilor, odată ce după alegerile din 2014 mai multe formațiuni politice au fost „rupte” intenționat și a fost creată o majoritate parlamentară care reprezintă interesele unui singur om. „Această majoritate încearcă să ia unele atribuții de la președinte. Unica soluție de a scoate statul Republica Moldova din acest statut de stat capturat este schimbarea radicală a sistemului de conducere a acestui stat”, a spus Vlad Batrâncea.

Deputatul Corneliu Furculiță, vicepreședinte al Fracțiunii PSRM, a spus că oficiile teritoriale ale PSRM vor fi deschise în fiecare zi pentru cetățenii care vor să semneze pentru republica prezidențială.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE