PSRM e gata să ofere Moldovei un guvern profesionist, declarație

PSRM, ca parte integrantă a Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), este gata să ofere Republicii Moldova un guvern profesionist, capabil să readucă cetățenii acasă, oferindu-le locuri de muncă, salarii decente și pensii. Este declaraţia secretarul executiv al Partidului Socialiștilor ,Vlad Batrîncea, făcută în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Deputatul a remarcat că au trecut doi ani de când Moldova a fost eliberată de sub regimul Plahotniuc, în societate a dispărut frica, oponenții politici nu sunt eliminați, nu există cazuri de prizonieri politici, iar partidele politice se simt libere.

„În 2019, am demonstrat voință politică, caracter și, împreună cu partidele de dreapta, am format o majoritate, am format guvernul în condiții de incertitudine și șantaj”, a spus Vlad Batrîncea. Potrivit lui, în prezent chiar dacă aceste evenimente provoacă multe interpretări, „nu există nicio îndoială că aceste schimbări au fost în beneficiul Republicii Moldova”.

„Din 2019, nu au existat cazuri de înstrăinare a bunurilor mobile și imobile, atacuri raider, cazuri de abuz, de intimidare a antreprenorilor individuali pentru a semna anumite decizii”, a completat deputatul, asumând toate aceste schimbări celor 35 de deputați socialiști.

Deputatul a menționat că în economia națională, anume socialiștii au oprit privatizările ilegale şi au făcut tot posibilul pentru ca întreprinderile de stat să rămână în proprietatea statului. „Chiar și în timpul pandemiei, am demonstrat că putem ajuta cetățenii. S-au alocat peste 1 miliard de lei în condiții de secetă pentru agricultură, peste un miliard – pentru proiecte de infrastructură, fiecare primărie a primit cel puțin un milion de lei pentru reparații de drumuri, pentru proiecte de gazificare – sute de milioane de lei, precum și pentru sisteme de aprovizionare cu apă, canalizare și alte nevoi”, a mai spus deputatul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.