Protestul clienților păgubiți de jaful de la Filiala Buiucani MAIB ia amploare la sediul Central MAIB, cu începere de la ora 10:00

Protestul care a luat start săptămîna trecută nu a fost auzit în mod cuvenit de către Moldova Agroindbank. Vineri, sâmbăta și duminica câțiva protestatari au fost sunați de paza băncii, fiind chemați la discuție în mod separat. Clienții s-au prezentat la bancă, unde li s-a comunicat că banca a ales să discute doar cu persoana invitată, nu și cu restul. Așa au spus la fiecare client. La întrebarea dacă banca restituie banii furați, li s-a răspuns că ei nu au împuterniciri să discute despre aceasta. La întrebarea dacă au careva împuterniciri din partea băncii, li s-a răspuns că nu au împuterniciri. În același timp, asupra protestatarilor s-a încercat a exercita presiuni, încălcînd prevederile codului de procedură penală, întrucît protestatarii au depus împotriva băncii cerere penală pentru organizarea furtului din casetele de siguranță și neglijența gravă la păstrarea banilor și bunurilor de valoare ale clienților. Rugăm organele de drept să ia atitudine conform legii la aceste acțiuni ilegale din partea băncii.

Constatăm că banca continuă în a menține un comportament abuziv și viclean. Ca răspuns la această atitudine, noi vom spori acțiunile de protest cu scopul de a fi auziți de bancă, dar și de instituțiile statului menite să protejeze interesele legitime ale cetățenilor.

La grupul de protestatari a aderat Mișcarea Profesioniștilor Speranța, președintele căreia este Andrei Donică împreună cu Orășelul Protestatar "Anti Genocid", care au dat curs invitației noastre anunțate la conferința de presă și vor sprijini non-stop protestatarii. Mișcarea Profesioniștilor Speranța este prima care a aderat la protest. Lor nu le este indiferent de soarta oamenilor care au ajuns în situație gravă.

Protestatarii vor fi în număr de sute de oameni. Noi primim permanent comunicări de sprijin și cereri de a adera la protest, care va ajunge la mii de oameni.

Invităm presa să reflecte protestul și reacția clienților la atitudinea neglijentă a băncii, care pînă acum stă cu spatele întors clienților săi.


Grupul de protestatari păgubiți în urma jafului de la Filiala Buiucani MAIBDISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.