Protest în PMAN: Cerem rezilierea contractului de privatizare a gărilor auto

Zeci de microbuze au fost parcate astăzi, 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, în semn de protest față de „protecționismului acordat de organele centrale de stat proiectului de delapidare a gărilor auto”. Organizatorii afirmă că a fost instituit un monopol, iar gările au fost transformate într-un subiect de stoarcere a banilor de la transportatori. Reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto solicită autorităților să rezilieze contractul de parteneriat public-privat, transmite IPN.

Președintele Asociației, Oleg Alexa, a declarat că inițial guvernarea vorbea despre rezilierea contractului de parteneriat public-privat și întoarcerea gărilor în proprietatea statului. Însă, după ce unul din beneficiarii acestui proiect a devenit Alexandru Vîlcu, poziția reprezentanților statului s-a schimbat radical.

„În prezent, de către Alexandru Vîlcu și Ghenadie Țepordei se pune temelia deposedării ramurii transporturilor de complexul de imobile care se numește „Gara Centrală”, amplasat pe o suprafață de aproximativ două hectare în centrul Chișinăului”, afirmă protestatarii.

„Cerința e clară – rezilierea contractului de parteneriat public-privat și statul, prin intermediul „Gările și Stațiilor Auto”, întreprindere de stat, să gestioneze aceste gări. Sigur că sunt deficiențe, așa cum a arătat și CNA. Erau deficiențe și în gările și stațiile auto, însă eu cred că autoritățile de stat sunt capabile să pună oameni acolo, care să gestioneze legal”, susține Oleg Alexa.

Potrivit organizatorilor, nicio cursă nu a fost suspendată astăzi în legătură cu protestul. În PMAN au venit reprezentanți din 28 de raioane, cu peste o sută de unități de transport. „Dacă autoritățile nu ne iau în serios, nu întreprind măsurile pe care le solicităm, la următoarea grevă vom fi mai mulți, la următoarea și mai mulți. Probabil va fi și ziua când vom fi toți aici”, a mai spus Oleg Alexa.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.