Propunerea de redeschidere a școlilor din 1 septembrie va fi înaintată CNESP

Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică îi va fi înaintată propunerea ca atât școlile, cât și grădinițele să fie redeschise din 1 septembrie. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, după ședința comună cu premierul și președintele Parlamentului, transmite IPN.

„Am discutat situația cu COVID-19. Cunoașteți că avem o situație nu simplă. Destul de multe cazuri sunt înregistrate, cu toate că ultima săptămână, săptămâna trecută avem o dinamică ce demonstrează o scădere cu 1,3% a cazurilor înregistrate. Săptămâna trecută am avut 2 998 de cazuri. Rata de contagiozitate este 1,05, care de asemenea, s-a micșorat față de săptămâna precedentă”, a menționat președintele.

Potrivit șefului statului, s-a discutat despre redeschiderea grădinițelor și a școlilor, pentru a oferi mai multă claritate părinților. În acest context, propunerea de redeschiderea din 1 septembrie va fi înaintată Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Până în prezent, în țară au raportate 27,6 mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bilanțul persoanelor răpuse de COVID-19 a ajuns la 845.

Instituțiile de învățământ și-au sistat activitatea din 11 martie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.