Promovarea parcursului verde al Republicii Moldova - atelier de sensibilizare privind metodologia amprentei ecologice a produselor și beneficiile acesteia pentru întreprinderile de producție

La 31 martie 2023, EU4Environment organizează un atelier de lucru în Republica Moldova pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la metodologia amprentei ecologice a produselor (PEF) și la inițiativa Pieței unice a produselor ecologice (SMGP) a Uniunii Europene. Evenimentul este deschis reprezentanților întreprinderilor industriale, autorităților și agențiilor locale, asociațiilor de afaceri și ONG-urilor interesate de aspecte legate de economia verde, economia circulară, producția eficientă din punct de vedere al utilizării resurselor și mai curată (RECP) și protecția mediului. Atelierul este organizat de UNIDO în parteneriat cu PRé Sustainability (Țările de Jos) și cu partenerii naționali.

Atelierul se va desfășura în format online și va cuprinde prezentări și discuții cu experți în domeniu. Acesta va oferi o înțelegere cuprinzătoare a conceptului de produse ecologice și a beneficiilor acestora. Atelierul se va desfășura atât în limba română, cât și în limba engleză, cu interpretare simultană.

Acesta va acoperi diverse subiecte legate de strategiile și instrumentele de promovare a produselor verzi, inclusiv situația actuală la nivel național, contextul legislativ asociat și beneficiile pentru diferite grupuri țintă. Participanții vor afla, de asemenea, despre impactul potențial al aplicării metodologiei PEF pentru întreprinderile moldovenești care exportă pe piața UE. Atelierul va oferi participanților posibilitatea de a pune întrebări și de a se implica în discuții.

EU4Environment și inițiativa SMGP a UE

Ca parte a acțiunii EU4Environment, UNIDO introduce metodologia SMGP și PEF a UE în țările Parteneriatului Estic (PaE), inclusiv în Republica Moldova.

Despre Acțiunea EU4Environment

Acțiunea "Uniunea Europeană pentru mediu" (EU4Environment) sprijină acțiunile legate de mediu în țările Parteneriatului estic (Parteneriatul estic) pentru a contribui la conservarea capitalului natural, la creșterea bunăstării mediului și la deblocarea oportunităților pentru o creștere mai ecologică. Acțiunea este pusă în aplicare de cinci organizații partenere: OCDE, UNECE, UNEP, UNIDO și Banca Mondială.

Pentru mai multe informații despre atelier și despre acțiunea EU4Environment, vă rugăm să vizitați www.eu4environment.org  și https://odimm.md/en/home-recp.


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.