Programul cultural-artistic dedicat Crăciunului și Anului Nou

Programul cultural-artistic dedicat Crăciunului și Anului Nou, organizat de Primăria Chișinău, va fi deosebit de ceilalți ani. Pentru diminuarea riscurilor infectării cetățenilor cu noul tip de coronavirus, majoritatea acțiunilor vor putea fi urmărite la postul public de televiziune „Moldova 1” și pe rețelele de socializare, în direct și în reluare.

Pe 24 decembrie, în ajun de Crăciun, între orele 18.00-20.00, va avea loc Spectacolul de iarnă cu genericul: „Cine suntem noi”, prezentat de Valy Boghean Band. Între 19.15-20.50, pe canalul public de televiziune M1 și pe rețelele de socializare va fi lansat proiectul caritabil „Povestea de iarnă”, cu participarea mai multor artiști. În cadrul campaniei, care va dura până pe 14 ianuarie 2021, vor fi acumulate donații pentru copiii aflați în situații de risc.

Tot pe 24 decembrie, dar și pe 14 ianuarie, între 17.30-18.15, va fi prezentat un colaj de programe artistice, în contextul sărbătorilor de iarnă, cu genericul: „Cu-n colind și-un crăciunel, Leru-i ler și flori de măr”, cu participarea colectivelor Direcției Cultură a Primăriei Chișinău.

În seara de Revelion, pe 31 decembrie, între orele 21.15-23.50, va fi difuzat un programul „Vis de iarnă”, cu participarea orchestrei de muzică populară condusă de frații Vitalie și Vasile Advahov și cu artiști consacrați din Republica Moldova și din România.

În perioada 2 decembrie - 14 ianuarie, între orele 16.00-20.00, lângă bradul din scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” vor fi organizate sesiuni foto cu Moș Crăciun și Fulguța, iar pe fundal va răsuna un program audio cu tematica obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă.

În Chișinău, startul sărbătorilor de iarnă s-a dat pe 1 decembrie, când a avut loc inaugurarea Pomului de Crăciun și a iluminatului de sărbătoare în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.