Programarea online la CTAS, în plină desfășurare

Din 1 ianuarie 2021, pensionarii, care au ieșit la pensie pentru limită de vârstă după 1999 și care au continuat să lucreze, acumulând de la 7 la 10 ani de stagiu de cotizare, au posibilitatea să depună cererea pentru reexaminarea pensiei prin opțiunea „e-Cerere Reexaminare pensie” pe site-ul oficial www.cnas.md. Casa Națională de Asigurări Sociale precizează că continuă să implementeze servicii electronice, atât pentru informarea cetățenilor, cât și în scopul prestării serviciilor online, transmite IPN.

Recent a fost finalizată cu succes perioada de testare a serviciului electronic „Programare online la CTAS”. Cu ajutorul acestuia, pensionarii se pot programa pentru depunerea cererii pentru stabilirea sau reexaminarea pensiei. În primele două luni ale acestui an, din 35 699 de locuri deschise pentru programare, s-au folosit de acest serviciu 626 de persoane.

Potrivit CNAS, pentru a se programa pentru o vizită la CTAS, persoana trebuie să urmeze câțiva pași. Astfel, urmează să selecteze oficiul CTAS conform vizei de domiciliu, tipul serviciului la care dorește să se programeze, să completeze data nașterii, IDNP-ul, numele, prenumele, precum și data și ora la care dorește să se programeze.

Zilele de primire la CTAS a pensionarilor sunt zilele de luni, marți și miercuri ale săptămânii. Celelalte două zile sunt destinate deservirii familiilor cu copii.

Toate serviciile, prestate de CNAS în mod electronic, pot fi găsite pe site-ul oficial www.cnas.md. Pentru comoditatea beneficiarilor, toate serviciile online pot fi găsite în partea dreaptă a paginii oficiale a instituției.

Pentru orice întrebări legate de „Programarea online la CTAS” și alte servicii prestate de către Casele Teritoriale de Asigurări Sociale, persoanele interesate pot contacta Centrul de Apel CNAS la telefonul 022 257 777.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.