Program extins și mai multe puncte de vaccinare în Săptămâna Imunizării

În mai multe regiuni ale țării, sunt organizate puncte de vaccinare în incinta centrelor comerciale și în parcările unor rețele de supermarketuri. Acțiunea face parte din Săptămâna Imunizării, care se va desfășura până pe 31 octombrie, fiind organizată de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF Moldova, Banca Mondială și alți parteneri. Doritorii au posibilitatea să se vaccineze fără programare, doar cu buletinul de identitate, transmite IPN.

În această perioadă, vor fi organizate mai multe acțiuni de intensificare a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și de informare a populației despre beneficiile vaccinurilor prezente în Republica Moldova, precizează un comunicat de presă al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În perioada 25-31 octombrie, Centrul Municipal de Vaccinare din Chișinău – din str. Petru Rareș, 18 – va activa în regim extins, în intervalul orar 08:00 – 20:30.

„Săptămâna Imunizării vine să contureze toate mesajele experților în epidemiologie, autorităților în sănătate despre importanța vaccinării pentru a opri pandemia. Îndemnăm toți cetățenii, care încă nu au reușit să o facă, să beneficieze de vaccin. Protejați-vă pe Dvs. și pe cei dragi, puneți umărul la sporirea nivelului de vaccinare, astfel încât să avem parte de o viață sănătoasă, fără COVID-19”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 te protejează de formele grave și decesul provocat de COVID-19. Contactează medicul de familie sau mergi la orice centru de vaccinare, fără programare, doar cu buletinul de identitate. Doar împreună putem opri pandemia!” – este mesajul autorităților din sănătate.

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 853 658 de persoane din Republica Moldova au încheiat schema completă de vaccinare

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.