Profilul candidatului la funcția de primar al municipiului Bălți. Anastasia Svetlicinîi

Articolul face parte din ciclul IPN de prezentare a candidaților la funcția de primar al municipiului Bălți în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei” a desemnat-o pe Anastasia Svetlicinîi în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale din 5 noiembrie. Este născută în 1988 în municipiul Chișinău. De profesie este jurnalist.

În iunie 2022, la al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi în comuna Ghetlova, raionul Orhei, din 918 de alegători care au participat la votare, 468 și-au dat votul pentru Anastasia Svetlicinîi, desemnată atunci de Partidul Șor, declarat neconstituțional în iunie anul curent. Anastasia Svetlicinîi apare și pe lista candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru alegerile anticipate din 11 iulie 2021 din partea Partidului Politic „Șor”, pe locul 31.


Într-un CV publicat pe pagina Parlamentului, este indicat că în perioada 1995-2007 a învățat la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”. Din 2007 până în 2011 a făcut studii de licență la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept. În perioada 2013-2015 a făcut studii de masterat la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Începând cu 2011 și până în 2017 a lucrat jurnalist la diferiți furnizori de servicii media. Din 2018 este liber profesionist, consultant în PR.

În spațiul public și pe rețelele de socializare Anastasia Svetlicinîi nu face campanie electorală. Candidata nu a răspuns la apelul IPN de a oferi informații suplimentare despre persoana sa și despre prioritățile pe care le are în campania electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți. În prima discuție telefonică cu reporterul IPN și-a asumat să expedieze informația solicitată, după care nu a mai revenit, nici nu a mai răspuns la telefon.

Pentru perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2022, candidata declară venituri de 60 de mii de lei de la Primăria comunei Ghetlova. Altă informație nu este indicată.

Conform tragerii la sorți, Anastasia Svetlicinîi a fost înscrisă preliminar cu numărul 15 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.