Produse expirate descoperite la o grădiniţă din Drochia

9 kg de cârnaţi şi 3 litri de lapte cu termen de valabilitate expirat au descoperit inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) la o grădiniţă din Drochia. Alimentele au fost retrase din consum. Alte peste 1000 de instituţii verificate nu au respectat condiţiile igienice de preparare şi păstrare a hranei şi s-au ales cu prescripţii de înlăturare a neregulilor, iar 21 de blocuri alimentare din raionul Criuleni şi-au sistat activitatea pentru 10 zile, transmite IPN.

Şefa direcţiei Supravegherea Comerţului Distribuţiei şi Consumul Produselor Alimentare din cadrul ANSA, Angela Chiriac, a comunicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, timp de o lună, inspectorii ANSA au întocmit peste 1300 de acte de control, cu recomandări de îmbunătăţire a activităţii instituţiilor verificate.

Neconformităţile depistate în blocurile alimentare ţin şi de lipsa apei calde, a termometrelor şi registrelor de evidenţă a temperaturii în depozite şi în unităţile frigorifice, precum şi lipsa documentelor de însoţire a produselor alimentare etc.

Inspectorii ANSA vor efectua controale repetate şi, dacă vor găsi aceleaşi încălcări, sunt în drept să retragă autorizaţia de funcţionare pentru unităţile în cauză. Concomitent inspectorii vor întocmi procese-verbale, pe care le vor transmite în instanţa de judecată.

Cele mai multe neregularităţi la compartimentul siguranţa alimentară în instituţiile şcolare şi preşcolare au fost depistate în raioanele Soroca, Criuleni Ocniţa, Leova şi Teleneşti.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.