Procurorul român Mariana Alexandru nu va evalua performanțele procurorului general

Procurorul român Mariana Alexandru, consilier al procurorului șef al DIICOT, România, nu va putea participa în Comisia de evaluare a performanțelor procurorului general (suspendat) al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo. Candidatura Marianei Alexandru a fost propusă în Comisie de către Consiliul Superior al Procurorilor, transmite IPN.

Făcând trimitere la o scrisoare a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, președinta CSP, Angela Motuzoc, a precizat că procurorii din România pot participa la mai multe activități, nu și atunci când se cere aplicarea legislației altui stat. Niciun procuror român nu are dreptul să aplice legislația Republicii Moldova, a precizat Angela Motuzoc, cu referire la scrisoarea adresată CSP. În consecință, Consiliul Superior al Procurorilor va identifica o altă persoană care să îl reprezinte în  Comisie.

Comisia care va evalua performanțele procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo. a fost constituită pe 23 noiembrie. din ea fac parte: ex-judecătoarea Lidia Bulgac, propusă de Consiliul Superior al Magistraturii; Drago Kos, înaintat de Președinție, precum și avocatul Ion Matuşenco – din partea procurorului general suspendat. Ministerul Justiției a desemnat-o în comisie pe avocata Angela Popil.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.