Procurorul cere ridicarea imunității deputaților Marina Tauber și Ilan Șor

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, solicită ridicarea imunității parlamentare a deputaților Partidului Șor, Ilan Șor și Marina Tauber. Cererile în acest sens au fost prezentate joi în debutul ședinței Parlamentului, transmite IPN.

Președintele legislativului a dat citire cererilor procurorului general interimar prin care se solicită încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată.

Marina Tauber este vizată în două dintre ele și Ilan Șor – în altele două cereri. În demersuri se invocă articolele „spălarea banilor” și „escrocherie” din Codul Penal.

Cererile au fost transmise Comisiei juridice, numiri și imunități. „Rugămintea este să stabiliți o zi, ora în care convocați Comisia, invitați deputatul, procurorii pe caz și veniți cu un raport către Plenul Parlamentului”, a menționat Igor Grosu, președintele Parlamentului.

În legislaturile precedente, atât Marina Tauber, cât și Ilan Șor au mai rămas fără imunitate parlamentară. Ultimul este condamnat de prima instanță. Deputatul nu s-a prezentat la nicio ședință plenară a actualei legislaturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.