Procurorii i-au înaintat învinuirea Galinei Dodon

Procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea fostei prime doamne, Galina Dodon. Acesteia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită. În privința ei a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a precizată că Galina Dodon ar fi contribuit la deținerea de către soțul ei Igor Dodon, personal și prin persoane terțe, a bunurilor în valoare de peste 21 de milioane lei, ceea ce depășește substanțial veniturile declarate în sumă de peste trei milioane lei. Aceste sume se raportează la perioada februarie 2014 – octombrie 2021.

„În cadrul audierilor în calitate de învinuită, doamna Galina Dodon nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate, refuzând să facă declarații referitor la circumstanțele cazului investigat”, a mai spus Mariana Cherpec.

La ieșirea din Procuratură, Galina Dodon a declarat pentru presă că dosarul este unul politic care are scopul să-l defăimeze pe soțul ei.

Anterior, fostul președinte spunea că soției sale i-a fost înmânată citația după ce a fost oprită în trafic, în timp ce se deplasa cu copiii la lecția de șah. „Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate”, mai spunea Igor Dodon.

Politicianul se află în arest la domiciliu, fiindu-i incriminate mai multe capete de acuzare. Este vorba despre corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Fratele Galinei Dodon se află în arest preventiv în izolator pe aceeași cauză penală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.