Procurorii cer zece ani de închisoare pentru ex-primarul Chirtoacă

Fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, acuză procurorii că, în loc să renunțe la învinuiri, solicită zece ani de închisoare în dosarul parcărilor cu plată. Dorin Chirtoacă consideră dosarul „fabricat la comanda politică a mafioților Plahotniuc și Dodon”, transmite IPN.

„Am demontat a doua oară, paragraf cu paragraf, falsurile și insinuările lor. Nu voi face niciun comentariu până la pronunțarea soluției de către instanță”, a spus Dorin Chirtoacă.

Fostul primar mai spune că să va adresa din nou ambasadelor europene și Statelor Unite ale Americii, precum și organismelor internaționale în legătura cu „abuzurile procurorilor, care au format ei, deja, o mafie”. „Sper să existe reacții și în societate în legătură cu aceste derapaje de la normele democratice, în caz contrar nu pot decât să „mulțumesc” pentru „acțiune” și „solidaritate””, afirmă Dorin Chirtoacă.

Acum un an, Dorin Chirtoacă a renunțat la mandatul de consilier municipal și la funcția de președinte al Partidului Liberal, astfel întrerupându-și activitatea politică și publică.

Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul parcărilor cu plată din mai 2017. El este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.