Procurorii au renunțat la învinuirile aduse co-proprietarului rețelei de benzinării Vento

Procuratura Anticorupție a renunțat la învinuirile aduse co-proprietarului rețelei de benzinării „Vento”, Igor Borș, care acum doi ani fusese reținut, iar ulterior, timp de aproximativ un an, deținut în arest preventiv. Procurorii i-au solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, achitarea lui, decizia finală urmând a fi luată de magistrați pe 28 septembrie, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează că, pe 3 martie 2018, PA anunța despre reținerea omului de afaceri, care împreună cu alți șase presupuși complici au fost învinuiți de spălare de bani și evaziune fiscală, în scopul obținerii controlului și dobândirea proprietății asupra stațiilor PECO ce aparțineau unei întreprinderi mixte cu capital străin.

Procurorul de caz a organizat atunci percheziționarea, reținerea, menținerea persoanelor în arest de la două până la unsprezece luni, fiindu-le sechestrate și averile. Ulterior, același procuror i-a scos pe toți de sub urmărire penală, unicul figurant deferit justiției fiind co-proprietarul rețelei de benzinării, Igor Borș.

„Precizăm că, la baza urmăririi penale a acestuia a stat actul emis în urma unui control fiscal (anulat ulterior de instanța de judecată), efectuat la insistența Procuraturii Anticorupție la respectivul agent economic pentru perioada de până la venirea co-proprietarului în afacere. Menționăm că, Igor Borș era doar co-proprietar, împreună cu fratele său, neavând nici o funcție executivă și nerealizând în acest sens nicio activitate de administrare a acestei întreprinderi”, se menționează într-un comunicat de presă al PG.

Procuratura precizează că numele fraților Andrian și Igor Borș, co-proprietari ai rețelei de benzinării „Vento”, se regăsește în lista celor 38 de dosare care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care au dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.