Procuror-șef interimar nou la Procuratura UTA Găgăuzia

Procuratura UTA Găgăuzia are un nou procuror-șef interimar. Este vorba despre Nicolae Levandovschi, procuror-șef al Procuraturii raionului Basarabeasca. Acesta a fost desemnat astăzi, 2 decembrie, de către Consiliul Superior al Procurorilor, transmite IPN.

Andrei Roșca, membru CSP, a declarat că Nicolae Levandovschi și-a început activitatea în organele procuraturii în anul 2008, la Taraclia. În martie 2012, a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii municipiului Comrat. Din decembrie 2015, a fost numit procuror al raionului Basarabeasca, pentru un mandat de cinci ani. Potrivit lui Roșca, Levandovschi nu are sancțiuni disciplinare.

Funcția de procuror-șef interimar al Procuraturii UTA Găgăuzia urmează să fie exercitată concomitent cu cea de procuror-șef al raionului Basarabeasca.

Până de curând, interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia a fost exercitat de către procurorul Victor Cîlcic, desemnat în această funcție în iunie 2020, prin ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în prezent suspendat din funcție. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a propus ca Vasile Stoinov să exercite interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, însă CSP a respins această propunere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.