Procuratura cere extrădarea lui Vladimir Plahotniuc din Turcia

Procuratura Generală solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova. Un demers în acest sens a fost semnat astăzi, 29 septembrie, de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al instituției se menționează că acțiunea survine ca urmare a notificării oficiale, recepționate astăzi, despre intrarea învinuitului pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie, unde s-ar afla până în prezent.

Întreg setul de acte și materiale inerente acestei proceduri au fost deja expediate autorităților din Turcia, cererea de extrădare având la bază Convenția europeană cu privire la extrădare, semnată la 13 decembrie 1957 la Paris.

Vlad Plahotniuc a fost dat în căutare după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pe trei capete de acuzare – „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Americii să-l extrădeze pe fostul lider PDM, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.