Procesul educațional în capitală ar putea reveni la condiții de activitate obișnuită

Primăria municipiului Chișinău va analiza posibilitatea reluării procesului educaţional în instituțiile de învățământ municipal în condiții de activitate obișnuită. Subiectul a fost discutat, luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, transmite IPN.

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a declarat că la adresa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică şi Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării au fost înaintate câteva demersuri privind revederea anumitor aspecte din instrucţiuni. „Sperăm să fie luate în calcul şi, posibil, să se intervină pe anumite momente care vor îmbunătăţi situaţia. În grădiniţe, cu siguranţă, lucrul acesta se va întâmpla”, a spus viceprimarul.

Conform datelor prezentate la ședință, 106 elevi, 74 de cadre didactice şi 20 de cadre nedidactice din cele 147 de instituții de învățământ primar şi secundar au contractat noul coronavirus. În regim de carantină sunt 48 de clase din 23 de instituții. Primăria Chișinău reiterează apelul către părinții să respecte măsurile de profilaxie a infecției COVID-19, recomandate de autorități: să examineze copii şi să le efectueze termometria, dimineața. În cazul în care copilul are febră, durere în gât, eliminări nazale, dureri de cap sau tuse, să-l rețină la domiciliu.

Autoritățile municipale mai informează că de astăzi, 21 septembrie, elevii din clasele primare și cele gimnaziale revin la regimul obișnuit de alimentație, cu prezența la cantină și bucate calde. Săptămâna trecută, în 65 de instituții din ciclul primar și secundar a fost organizată hrana la pachet.  

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.