Proces-penal în baza plângerii deputatului Gațcan

Procuratura Generală a declanșat un proces-penal în baza plângerii deputatului Ștefan Gațcan, dar și a demersului Partidului Pro Moldova, în care urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului, transmite IPN.

Procuratura menționează într-un comunicat de presă că a recepționat, ieri, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat.

Procesul penal a fost inițiat în baza art. 274 Cod de Procedură Penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile celor implicați o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni.

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie anul curent, câștigând alegerile parlamentare noi în circumscripția nr.38 Hâncești, unde a candidat din partea Partidului Socialiștilor. În data de 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că se retrage din fracțiunea PSRM și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. În cadrul unui briefing de presă, susținut alături de membrii grupului Pro Moldova, Ştefan Gaţcan a declarat că este o decizie personală și le-a sugerat celor din PSRM să nu vină cu atacuri în adresa sa, a rudelor, prietenilor și alegătorilor săi pentru a-și schimba decizia.

Pe pagina sa de Facebook, deputatul a argumentat acțiunile sale prin faptul că luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 ale echipei Partidului Socialiștilor l-au determinat să se detașeze de acest partid.

La doar o zi, pe 1 iulie, Ștefan Gațcan a semnat cerere de renunțare la mandatul de deputat, dispărând din spațiul public. Partidul Socialiștilor a emis un comunicat de presă în care menționează că Ștefan Gațcan „rămâne parte a echipei PSRM și se va implica activ în munca grupului social al formațiunii, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate”. Pro Moldova a acuzat că deputatul a fost sechestrat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.