Procedura de obţinere a vizelor pentru Marea Britanie şi Irlanda de Nord a fost modificată

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, începând cu 1 aprilie anul curent, procedura de obţinere a vizei pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlanda de Nord va fi modificată în contextul în care la Chişinău îşi va începe activitatea Centrul de solicitare a vizelor (Visa Application Centre – VAC) al Companiei Teleperformance Ltd., contractată de către guvernul britanic pentru intermedierea procedurilor de examinare a cererilor de viză, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al ministerului.

Astfel, dosarele pentru viză vor fi recepţionate la Centrul de solicitare a vizelor şi nu de Ambasada britanică de la Chişinău, aşa cum se obişnuia anterior. De asemenea, centrul va colecta datele biometrice, va presta servicii de curierat şi va facilita interviul cu aplicanţii. Centrul va mai avea rolul de a organiza logistic activitatea ce ţine de eliberarea vizelor, însă decizia privind acordarea sau refuzul acordării vizelor va aparţine, ca şi până acum, Ambasadei Marii Britanii de la Varşovia.

Adiţional taxei consulare pentru viză, se va percepe o taxă pentru serviciile prestate către centru, în mărime de 59 de lire sterline, echivalentul a 72 de euro. Programarea la Centrul de solicitare a vizelor va fi posibilă odată cu achitarea taxei respective. Adresa sediului Centrului de solicitare a vizelor britanice (VAC) este oraşul Chişinău, str. Tighina 49/3, biroul 54.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.