Procedura de examinare a cererilor pentru înregistrarea condominiului a fost schimbată

Sistemul de programare prealabilă a Agenţiei Servicii Publice va fi ajustat pentru a organiza eficient procesul de depunere concomitentă a cererilor pentru înregistrarea condominiului şi pentru înregistrarea asociaţiei de proprietari. Solicitanţii serviciilor vor fi asistaţi de angajaţii Agenţiei să îşi planifice eficient vizita la centrul multifuncțional ales. Modificarea face parte dintr-o nouă procedură de examinare a cererilor pentru înregistrarea condominiului în Registrul bunurilor imobile, transmite IPN.

Dacă actul de constituire a condominiului prevede că proprietarii se organizează în formă de asociaţie, cererea de înregistrare a condominiului se va depune la ghișeul registratorului din centrul multifuncţional ce deservește localitatea aflată în zona de deservire a organului cadastral teritorial. La acelaşi centru multifuncţional se va depune şi cererea pentru înregistrarea asociaţiei de proprietari din condominiu.

Asociațiile de coproprietari în condominiu constituite până la data de 29 ianuarie, se consideră asociații de proprietari din condominiu, ceea constituie temei de înregistrare din oficiu a schimbării formei juridice de organizare și a denumirii depline și abreviate a asociației în Registrul de stat al persoanelor juridice. Schimbarea se înregistrează fără publicarea avizului corespunzător în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și fără achitarea unei taxe de înregistrare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.