Pro Moldova: Ștefan Gațcan a fost sechestrat și impus să semneze cererea de demisie

La o zi după ce a părăsit fracţiunea Partidului Socialiştilor şi a aderat la grupul parlamentar Pro Moldova, prezent la Parlament pentru a participa la ședința Comisiei protecție socială, familie și sănătate, Ștefan Gațcan a fost sechestrat de un grup de deputați socialiști și impus să semneze cererea de demisie. Declaraţia a fost făcută pe pagina de internet a grupului parlamentar Pro Moldova, transmite IPN.

„Din imaginea apărută în public, se vede clar că dl Gațcan nu are în fața sa nicio cerere, spre deosebire de deputatul socialist Vasile Bolea. De asemenea, un detaliu care face dovada că cererea nu a fost scrisă de dl Gațcan este numărul de ieșire a demersului (cifra 4) este anterior cererii de părăsire a fracțiunii PSRM și aderare la PRO MOLDOVA (cifra 8) și a plângerii adresate procurorului general (cifra 9). Locul aflării deputatului Gațcan este necunoscut deocamdată”, scrie Pro Moldova.

Pro Moldova precizează că, în dimineața zilei de astăzi, Ștefan Gațcan a depus o plângere la Procuratura Generală în care a reclamat hărțuirea, intimidarea și șantajul la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputați PSRM.

Ieri, mașina deputatului a fost trasă pe dreapta și a urmat o sesiune de amenințări, inclusiv din partea deputaților Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea. Apoi au fost organizate proteste la centrul medical „Extramed” (fondat de Ștefan Gațcan, n.r.) cu coroane funerare aduse de activiștii PSRM.


Actualizare /16:20/ Natalia Stati, ofiţer de presă al Poliţiei Capitalei, a precizat că poliţia a fost sesizată şi se află la faţa locului. Se documentează şi se stabilesc toate circumsţantele şi acţiunile celor prezenţi.

La momentul actual, deputatul Ștefan Gațcan are telefonul deconectat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.