Pro Moldova propune neimpozitarea sumelor pentru testele COVID-19 plătite de angajator

Partidul Pro Moldova vine cu o inițiativă legislativă de completare și modificare a Codului Fiscal, așa încât, pentru perioada excepțională în sănătate, costurile pentru testarea angajaților la virusul SARS-CoV-2, suportate de angajator, să fie considerate facilități neimpozabile și să fie scutite de plata impozitelor. Potrivit liderului Pro Moldova, Andrian Candu, inițiativa vine să faciliteze și să încurajeze angajatorii, indiferent de forma de organizare, să achite testele pentru salariați, respectiv vine să încurajeze și testarea în masă a populației, transmite IPN. 

Potrivit politicianului, în condițiile în care statul nu vrea să facă testări suficiente, iar situația legată de sănătatea publică este într-o degradare continuu din cauza inacțiunilor guvernării, această responsabilitate poate fi împărțită cu angajatorii, cu o condiție - cheltuielile respective să nu fie puse pe umerii agenților economici și instituțiilor bugetare.

Astăzi, în cazul în care un agent economic, angajator, ar vrea să achite testele făcute de salariați, aceste costuri sunt impozitate. „Dacă un agent economic ar vrea să achite 600 de lei și să ofere posibilitatea ca o parte din angajați să fie testați, statul ar impozita și angajatorul, și salariatul cu impozit pe venit și contribuții de asigurări sociale”, a adăugat Adrian Candu.

De asemenea, prin prezentul proiect de lege, Guvernul va fi obligat să asigure rambursarea banilor achitați, de facto, de către salariați în contul impozitelor și contribuțiilor sociale și medicale până la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.