Pro Moldova: Alegerile prezidențiale au fost fraudate

După decizia de astăzi, 18 septembrie, de neînregistrare în cursa prezidențială a lui Andrian Candu, Partidul Pro Moldova declară că alegerile au fost fraudate. După ședința CEC, liderul formațiunii a declarat că ei vor lupta pentru fiecare din cele 25 de mii de semnături și pentru fiecare cetățean care a semnat și își vor face dreptate în instanțele naționale, apoi în cele internaționale, transmite IPN.

„Atestăm primul act de trădare a intereselor alegătorilor din această campanie pentru prezidențiale. Avem toată certitudinea că decizia abuzivă de scoatere a candidatului Pro Moldova din cursa electorală este primul pas în compromiterea caracterului liber și democratic al alegerilor și fraudarea rezultatelor pentru asigurarea, contrar votului cetățenilor, a unui nou mandat pentru Igor Dodon”, se menționează într-un comunicat de presă remis de Pro Moldova.

Potrivit formațiunii, „CEC a admis erori grave în prelucrarea datelor, precum și interpretarea, conform indicațiilor politice, a normelor legale”. „În numai câteva zile, actuala autoritate electorală a reușit să schimonosească regulile de finanțare a candidaților în favoarea unuia, să compromită sistemul de înregistrare prealabilă și să elimine fără temei legal un candidat din cursă. Este o performanță greu de repetat dacă notăm că nici măcar nu am intrat în campanie. Vom acționa în judecată și sperăm că mâna lui Dodon nu a ajuns încă la Curtea de Apel”, a declarat Andrian Candu.

Președintele Partidului Politic Pro Moldova, Andrian Candu, nu a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Decizia a fost luată vineri, 18 septembrie. Comisia Electorală Centrală motivează refuzul prin numărul insuficient de semnături adunate din unități administrative de nivelul doi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.