Prioritățile politicii externe, discutate la Berlin

Prioritățile politicii externe ale Guvernului de la Chișinău, derularea procesului de reforme, precum și progresul în dosarul transnistrean, au fost discutate la Berlin, unde se află cu o vizită de lucru ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu. În cadrul întrevederilor cu mai mulți oficiali germani, șeful diplomației moldovenești a discutat și despre creșterea circuitului comercial-economic, precum și despre avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al MAEIE se menționează că Nicu Popescu a avut întrevederi cu oficiali germani din cadrul Biroului Președintelui Federal, Cancelariei Federale, precum și cu reprezentanți ai Fundației Konrad Adenauer. Ministrul a avut și o prezentare publică la Asociația Germană pentru Politică Externă.

Șeful diplomației moldovenești a prezentat reformele lansate de actualul executiv, cu accent pe sectoarele-cheie: reforma justiției, consolidarea statului de drept, modernizarea infrastructurii, aprovizionarea cu resurse energetice a statului, toate acestea menite să ridice bunăstarea populației. În context, a fost comunicată intenția de a consolida relațiile bilaterale cu statele din regiune, respectând în același timp prioritatea de bază a politicii externe – implementarea dinamică a prevederilor Acordului de Asociere și avansarea în parcursul european.

Prezentarea publică de la Asociația Germană pentru Politică Externă a avut ca generic provocările și rezultatele Guvernului de la Chișinău în primele luni de activitate și rolul UE în procesul de reforme.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a efectuat o vizită de lucru în Republica Federală Germania, în perioada 15-17 septembrie, la invitația omologului său german, Heiko Maas.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.