logo

Ziua Națională a Vinului, anulată în acest an


https://www.ipn.md/ro/ziua-nationala-a-vinului-anulata-in-acest-an-7967_1084367.html

Ziua Națională a Vinului, ediția 2021,  nu va avea loc din cauza condițiilor pandemice. Un document privind anularea organizării desfășurării evenimentului a fost semnat de ministrul agriculturii și industriei alimentare, Viorel Gherciu, și transmis Oficiului Național al Viei și Vinului, transmite IPN.

„Stimaţi reprezentanţi ai sectorului vitivinicol, susţinători şi promotori ai vinului moldovenesc. Vă aducem la cunoştinţă că, în contextul pandemic, întru prevenirea răspândirii infecţiei Covid-19 (SARS-COV-2), toate evenimentele publice, festive, vor fi anulate, inclusiv Ziua Naţională a Vinului. Ziua Naţională a Vinului e mai mult decât un eveniment şi, chiar dacă nu ne întâlnim anul acesta în PMAN, vă suntem aproape, cinstind tradiţiile moldoveneşti, mândri de produsul care ne duce faima în toată lumea – vinul şi brandul de ţară Wine of Moldova! Aveţi grijă de voi şi de cei dragi”. Este mesajul transmis de Oficiul Național al Viei și Vinului, pe pagina de Facebook.

Decizia Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare vine ca urmare a unei circulare emise de premierul Natalia Gavrilița privind evitarea organizării evenimentelor în masă, evenimentelor festive cu caracter unic și desfășurarea altor activități cu prezența fizică a persoanelor.