logo

Zece complexe sportive vor fi amenajate în cele mai mari sate din Moldova


https://www.ipn.md/ro/zece-complexe-sportive-vor-fi-amenajate-in-cele-mai-mari-sate-din-moldova-7967_1037297.html

Zece complexe sportive vor fi amenajate până la sfârșitul anului curent în cele mai mari localități rurale din Republica Moldova, iar 100 de grădinițe vor primi suport în cadrul campaniei naționale „Iubesc Moldova”. Informația a fost comunicată de către persoana de încredere a șefului statului, Ion Ceban, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Ion Ceban, amenajarea complexelor sportive vor începe în perioada imediat următoare, astfel ca până la sfârșitul anului să fie gata. Complexele vor avea un teren de baschet, unul de tenis de câmp, instalații pentru fitness etc. Pentru anul 2018 este preconizată construcția a 100 de astfel de centre și complexe sportive pe întreg teritoriul țării, iar pe întreaga durată a mandatului președintelui Igor Dodon vor fi construite 300 de astfel de complexe.

În cadrul aceleiași campanii, se preconizează acordarea până la sfârșitul anului curent, a suportului logistic, tehnic etc. pentru 100 de grădinițe din Moldova, iar  pe perioada mandatului președintelui se preconizează acordarea de suport pentru toate cele peste 1400 de grădinițele din Republica Moldova.

Potrivit lui Ion Ceban, susținere financiară pentru primele zece complexe va fi acordată din partea președintelui Turkmenistanului. Pentru celelalte inițiative se vor iniția parteneriate cu donatori din țară și peste hotare.