logo

Viteza trotinetelor electrice închiriate nu va depăși 10-15 km/h în zonele aglomerate


https://www.ipn.md/ro/viteza-trotinetelor-electrice-inchiriate-nu-va-depasi-10-15-7967_1091777.html

Limita de viteză a trotinetelor electrice care se dau în chirie va fi setată la maximum 10-15 km/h în parcuri, zonele unde se înregistrează un flux mare de cetățeni, trecerile de pietoni, dar și străzile din Chișinău unde au fost înregistrate accidente/incidente cu implicarea trotinetelor. Decizia a fost luată la o reuniune a reprezentanților Inspectoratului Național de Securitate Publică și agenților economici care dau trotinetele în chirie, transmite IPN.

În urma unei analize efectuate de către polițiști cu privire la circulația trotinetelor electrice în trafic și implicarea acestora în incidente sau accidente, a fost setată și limita greutății persoanei care se va afla la ghidonul acestora –  nu mai mult de 120 kg.

De la începutul acestui an au avut loc 50 de incidente/accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice în trafic. O persoană a decedat, iar 50 s-au ales cu traumatisme. 

Pentru diminuarea numărului cazurilor, conducătorii trotinetelor sunt îndemnați să traverseze strada pe trecerea de pietoni coborând de pe vehicul și transportându-l de ghidon. Aceștia trebuie să poarte echipament de protecție și vestă reflectorizantă, să fie atenți la pietoni și să nu circule pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulație a autovehiculelor.