logo

Un ucrainean a fost condamnat în Moldova pentru că a accidentat mortal trei oameni


https://www.ipn.md/ro/un-ucrainean-a-fost-condamnat-in-moldova-pentru-ca-a-accidentat-mortal-trei-oame-7967_1038636.html

Un cetățean al Ucrainei a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru încălcarea regulilor de circulație, provocând un accident rutier în care au murit trei oameni, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generală, tragedia a avut loc pe 2 iulie anul curent, în apropiere de satul Măgdăceşti, Criuleni. Cetățeanul ucrainean, împreună cu concubina sa, veneau din Ucraina cu automobilul. Bărbatul nu a manifestat prudență la trafic, a ieșit pe contrasens, tamponând frontal un „Mercedes” care se deplasa regulamentar din sens opus.

În urma impactului, șoferul și pasagerul „Mercedes”-ului, angajați ai Serviciului Situațiilor Excepționale Buiucani, au murit pe loc, iar mai târziu, la spital, din cauza traumatismelor, s-a stins și concubina șoferului care a provocat accidentul.

Procuratura raionului Criuleni, care a solicitat condamnarea bărbatului la 6 ani și 8 luni de închisoare, consideră sentința aplicată de către Judecătoria raionului Criuleni ca fiind prea blândă și o va contesta. Totodată, procurorii vor insista pe recuperarea de la condamnat a cheltuielilor judiciare de 8534 lei.