logo

Un polițist din Florești a fost răpit la Camenca de forțele transnistrene. ACTUALIZARE


https://www.ipn.md/ro/un-politist-din-floresti-a-fost-rapit-la-camenca-7967_1076681.html

Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit în această dimineață, 7 octombrie, din curtea casei, în orașul Camenca din regiunea transnistreană. Procuratura Generală anunță despre inițierea unui dosar penal pe acest caz, transmite IPN.

Cauza penală a fost intentată pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei rmn, precizează  un comunicat de presă remis de instituție.

Soția polițistului a povestit că acesta a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap și haine cu semnele distinctive ale așa-numitului minister al securității de la Tiraspol. Bărbatul a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

În prezent sunt efectuate acţiuni de urmărire penală în scopul stabilirii complete a circumstanţelor cazului cercetat şi tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Pentru aceste acțiuni legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la zece ani.

Actualizare /15:47/ Serviciul de Informații și Securitate precizează că au fost identificați angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol care au participat la răpirea polițistului de la Florești. Materialele prealabile obținute vor fi transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul dat. Instituția menționează că realizează toate acțiunile de rigoare pentru eliberarea de urgență a cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv prin activizarea canalelor operative. SIS precizează că a documentat, pe parcursul anului, multiple cazuri de sechestrare și răpire a cetățenilor Republicii Moldova.