logo

Un moldovean întros de la Paris a fost diagnosticat cu variola maimuței


https://www.ipn.md/ro/un-moldovean-intros-de-la-paris-a-fost-diagnosticat-7967_1091726.html

Un moldovean a fost diagnosticat ieri, 16 august, cu variola maimuței. Bărbatul s-a întors recent din orașul Paris, iar simptomele, precum slăbiciuni generale, transpirație abundentă, erupții cutanate multiple, au apărut săptămâna trecută, precizează Agenția Națională pentru Sănătate Publică, transmite IPN.

Bărbatul s-a deplasat, împreună cu un prieten, de la aeroport la Institutul de Medicină Urgentă unde a fost redirecționat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și a fost internat cu suspecție la variola maimuței.

„Au fost recoltate specimene și transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Starea pacientului este de gravitate medie, stabilă”, menționează Ministerul Sănătății.

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în data de 8 august la un cetățean străin, care s-a deplasat în Moldova din Statele Unite ale Americii, în interes de serviciu.