logo

Un lot de 150 de mii de doze de vaccin Johnson & Johnson, a ajuns astăzi la Chișinău


https://www.ipn.md/ro/un-lot-de-150-de-mii-de-doze-de-7967_1083482.html

Un alt lot de 150 000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns astăzi la Chișinău. Dozele urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit secretarului de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc, se observă o cerere mare a vaccinului Johnson & Johnson în Republica Moldova. Conform datelor, în jur de 59 de mii de persoane deja s-au vaccinat cu acest vaccin. Potrivit secretarului de stat, astăzi, Moldova dispune de vaccinuri de diferite tipuri, toate fiind sigure și eficiente. Ea a îndemnat populația să meargă la vaccinare, să ia exemplul medicilor, profesorilor și tuturor celor care au înțeles că COVID-19 este o amenințare reală la sănătatea și viitorul oamenilor.

În total, Republica Moldova a recepționat până acum 301 200 de doze de Johnson & Johnson, din cele 500 de mii planificate.

Vaccinul Johnson & Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson, se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat de autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și precalificat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).