logo

Trei grupe noi au fost deschise la Grădinița-creșă nr. 125 „Romanița” din capitală


https://www.ipn.md/ro/trei-grupe-noi-au-fost-deschise-la-gradinita-cresa-7967_1102841.html

În cadrul Grădiniței-creșă nr. 125 „Romanița” din sectorul Centru al capitalei au fost inaugurate trei grupe într-un bloc nou construit. Municipalitatea precizează că proiectul, care a prevăzut construcția unei anexe pentru două grupe și reparația capitală a unei alte grupe de copii, a costat 9,3 milioane de lei, transmite IPN.

În cadrul evenimentului de inaugurare, primarul Ion Ceban a declarat că municipalitatea va continua să susțină domeniul educațional, pe partea de infrastructură – reparația, extinderea și modernizarea clădirilor instituțiilor, pentru a crea condiții cât mai bune de activitate copiilor și educatorilor, pentru ca tinerii specialiști să rămână să muncească acasă și să educe o generație bine instruită, viitorul de mâine al țării.

Edilul a precizat că în ultimii ani investițiile administrației publice locale Chișinău în infrastructura din domeniul social au fost de circa 12 miliarde de lei. Banii au fost alocați pentru reabilitarea clădirilor, termoizolare și eficientizarea energetică în complex.

În ultimii patru ani, în cadrul Grădiniței-creșă nr. 125 au fost realizate un șir de proiecte de reabilitare, inclusiv reparația capitală a blocului alimentar, a spălătoriei și a sălii de muzică, reabilitarea blocurilor sanitare și a pavilioanelor. Costul investițiilor este de circa 14,4 milioane de lei.

Grădinița activează de 52 de ani, fiind fondată în anul 1972. În prezent, instituția este frecventată de 177 de copii.

Construcția blocului nou a început la sfârșitul anului 2022, iar lucrările au fost realizate în conformitate cu rigorile europene – eficientizare energetică a clădirii, securizare și adaptare la necesitățile beneficiarilor. Grupele sunt dotate complet cu mobilier și cu utilitățile necesare, atât în ceea ce privește activitatea educațională, cât și cea administrativ-organizatorică și sanitară.