logo

Timp de trei ani, Primăria Chișinău a făcut lucrări la Țânțăreni de aproape 14 mln lei


https://www.ipn.md/ro/timp-de-trei-ani-primaria-chisinau-a-facut-lucrari-7967_1075233.html

Pe parcursul ultimilor trei ani, Primăria municipiului Chișinău, prin Direcția generală locativ-comunală şi amenajare (DGLCA), a efectuat lucrări și a reparat bunuri în comuna Țânțăreni, Anenii Noi (unde sunt evacuate deșeurile menajere din capitală) în valoare de 13,85 milioane de lei. Bani din bugetul municipal, a comunicat pentru IPN Vasile Efros, șef al Secției amenajare și salubrizare a DGLCA.

În particular, Direcția generală locativ-comunală a montat gardul gimnaziului din Tânțăreni, a făcut lucrări de renovare a gardului, a amenajat și a renovat pavilioanele la grădinița din localitate. Au fost amenajate trei locuri de joacă pentru copii, un teren sportiv pe teritoriul grădiniței.

De asemenea, s-au făcut lucrări de plombare și reparație a drumurilor din comună, au fost doborâți arbori urcați și a fost ameliorat gazonul pe teritoriul grădiniței. S-au modernizat rețelele de iluminat public, au fost modernizate 20 de mii de metri de cabluri și au fost schimbate 478 de corpuri de iluminat. De asemene, a fost repusă în funcțiune stația de tratare a apei potabile.

Toate lucrările s-au realizat din mijloacele financiare ale bugetului municipal. Lucrările s-au făcut ca urmare a unui contract de societate civilă încheiat între Primăria municipiului Chișinău și  Primăria comunei Țânțăreni în iulie 2017.