logo

Termoelectrica racordează la încălzire centralizată un bloc al Institutului Oncologic


https://www.ipn.md/ro/termoelectrica-racordeaza-la-incalzire-centralizata-un-bloc-al-institutului-7967_1076289.html

Termoelectrica racordează la termoficarea centralizată un bloc chirurgical din cadrul Institutului Oncologic, prin intermediul sistemului de ventilare. În acest sens, a fost lansat un parteneriat de colaborare între Institutul Oncologic și Termoelectrica, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, lucrările presupun instalarea unui Punct Termic Individual (PTI) la branșamentul clădirii și reconstrucția unui tronson de rețea termică de conectare la rețeaua magistrală, din str. Korolenko. Încălzirea și menținerea unui nivel termic corespunzător în blocul medical vor fi asigurate printr-un sistem de ventilare de ultima generație.

PTI-ul, responsabil de furnizarea energiei termice în clădire, va asigura în mod automatizat confortul termic necesar, astfel încât temperatura aerului să corespundă indicilor stabiliți de regulamentele sanitare. Totodată, această instalație va permite clădirii spitalului să beneficieze de încălzire și apă caldă tot anul împrejur și să se deconecteze sau conecteze de la serviciile de termoficare conform necesităților.

În cadrul unor discuții cu managementul instituției spitalicești, Veaceslav Eni, director general la Termoelectrica, a accentuat că întreprinderea își respectă promisiunea față de chișinăuieni: de a identifica și a asigura soluții optime de furnizare a agentului termic și apei calde menajere (ACM) în condiții de eficiență energetică, economii de costuri, confort și siguranță în utilizare.

Această metodă de conectare la încălzire este una inovativă, aplicată până în prezent de zece consumatori ai Termoelectrica, printre care  se regăsesc centre comerciale și săli de concerte. Până în prezent, Institutul Oncologic deține zece blocuri racordate la SACET, dintre care trei blocuri sunt chirurgicale, iar două de tratament al pacienților.