logo

Târg de Crăciun pe strada 31 August


https://www.ipn.md/ro/targ-de-craciun-pe-strada-31-august-7967_1037864.html

Pe strada 31 August, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin, va fi amenajat un Târg de Crăciun, în perioada 15 decembrie – 14 ianuarie. Potrivit primarului interimar al capitalei Nistor Grozavu, inițiativa aparține Guvernului, care își propune să împodobească și un Pom de Crăciun în zona  havuzului de lângă Palatul Național. Tradițional, concertul de Revelion va fi organizat în Piața Marii Adunări Naționale, unde va fi împodobit și principalul brad al țării, transmite IPN.

Edilul a declarat, la ședința operativă de la Primărie, că ideea amenajării unui târg pe strada 31 August vine de la premierul Pavel Filip. Primarul a menționat că zona este potrivită, întrucât în acest perimetru sunt două muzee, Biblioteca Națională, Palatul Național „Nicolae Sulac”.

La Târgul de Crăciun vor fi aduse și caruseluri, altele decât au fost aduse până acum în PMAN. Un Pom de Crăciun va fi amplasat în centrul havuzului Palatului Național și altul în PMAN. „Vor fi doi pomi, dar nu vreau să spunem că-i divizăm – unul e al Primăriei și unul e al Guvernului. Vă rog să nu vorbim în felul acesta”, a menționat Nistor Grozavu, spunând că nu este vorba despre o competiție între autoritățile locale și centrale, ci de o „completare”.

La târg vor fi în jur de 60 de locuri de comercializare. Circulația rutieră va oprită pe strada 31 August, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin, Transportul public va fi redirecționat pe străzile alăturate.