logo

Specialiștii începători pot participa la un nou curs de instruire online privind contabilitatea bugetară


https://www.ipn.md/ro/specialistii-incepatori-pot-participa-la-un-nou-curs-de-7542_1073506.html

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită specialiștii începători în finanțe publice să se înscrie la cursul de instruire la distanță  cu tema: „Contabilitatea bugetară. Cadrul normativ”, care va fi organizat în perioada 20 mai4 iunie curent.

Cursul
are o durată de 12 zile, 40 ore de studii, și se va desfășura între orele 13.00 și 17.00. Instruirile vor fi efectuate prin intermediul aplicației Zoom, la ele va putea participa un număr limitat de persoane.

Cursul de instruire este destinat
specialiștilor în finanțe publice a căror responsabilități includ evidența contabilă în sistemul bugetar și care au nevoie de aprofundarea cunoștințelor privind bazele evidenței contabile în sistemul bugetar. Organizatorii instruirilor consideră că acest curs este  deosebit de util specialiștilor care nu au studii în domeniul contabilității, nu cunosc bine specificul contabilității bugetare sau care au activat în alte domenii și recent s-au angajat în funcția de contabil în sectorul bugetar.

Obiectivul de bază al instruirilor este dezvoltarea cunoștințelor teoretice în domeniul
contabilității bugetare și a deprinderilor practice privind aplicarea actelor normative și cerințelor aferente evidenței contabile în sectorul bugetar. Agenda cursului de instruire poate fi consultată aici.

Doritorii de a participa la instruiri
urmează să se înscrie la ele, accesând link- ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSei4ehILj1c9TF2fO8jud2udm7amMc_MNLtLr8hhP2vQ8eYYg/viewform?usp=sf_link sau pagina web http://cursuri.ctif.md. Mai multe informații despre condițiile de participare la cursul respectiv pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822-032, 068669940.

Persoanele interesate pot lua cunoștință de funcționalitățile aplicației Zoom, accesând link -ul:
https://zoom.us/support/download. Participanții la instruiri vor beneficia de asistență la instalarea pe calculator a aplicației Zoom, familiarizarea cu mecanismele de funcționare a acesteia și modul de interacțiune cu formatorul care va ghida cursul.


La 8 aprilie curent, CTIF a lansat, în condițiile crizei sanitare provocate de pandemia COVID – 19, un ciclu de instruiri la distanță cu tematici aferente domeniilor finanțe publice și fiscal. Până în prezent, CTIF a desfășurat 9 cursuri de instruire la care au participat 160 de audienți.

 

Serviciul de presă al CTIF
14 mai
2020

 

---------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire